
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
8 sztuk
20
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie oczyść i namocz w zimnej wodzie.
Krok 2
Przygotuj farsz - ogórki, grzybki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszaj ze śmietaną, dopraw do smaku dodając pieprz, sok z cytryny oraz Delikat Knorr.
Krok 3
Filety osusz i zwiń w rulony. Każdy z nich zepnij wykałaczką i napełnij farszem za pomocą rękawa do szprycowania. Gotowe rulony udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej