Smalczyk wyborowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalczyk wyborowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

5 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.

Krok 2

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.

Krok 3

Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.

Krok 4

Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej