Smalczyk wyborowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalczyk wyborowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

5 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.

Krok 2

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.

Krok 3

Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.

Krok 4

Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej