Składniki
2 sztuki
null
5 sztuk
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.
Krok 2
Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.
Krok 3
Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.
Krok 4
Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej