
Składniki
2 sztuki
null
5 sztuk
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.
Krok 2
Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.
Krok 3
Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.
Krok 4
Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej