Smalczyk wyborowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalczyk wyborowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

5 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.

Krok 2

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.

Krok 3

Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.

Krok 4

Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalczyk wyborowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczona szynka z jabłkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej