
Składniki
2 sztuki
null
5 sztuk
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel w maszynce, a następnie podgrzej w rondlu.
Krok 2
Mięso opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do tłuszczu.
Krok 3
Cebulę posiekaj i wsyp do rondla.
Krok 4
Gdy będzie złota, zdejmij z ognia, dodaj pieprz i rozgniecione ząbki czosnku. Wymieszaj i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej