Burger pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

4 sztuki

180 gramów

4 sztuki

50 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.

Krok 2

Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.

Krok 3

Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.

Krok 4

Zmieszaj składniki sosu.

Krok 5

Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.

Krok 6

Włóż do nich sałatę i mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej