
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
0.5 łyżeczki
4 sztuki
180 gramów
4 sztuki
50 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.
Krok 2
Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.
Krok 3
Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.
Krok 4
Zmieszaj składniki sosu.
Krok 5
Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.
Krok 6
Włóż do nich sałatę i mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej