Burger pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

4 sztuki

180 gramów

4 sztuki

50 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.

Krok 2

Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.

Krok 3

Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.

Krok 4

Zmieszaj składniki sosu.

Krok 5

Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.

Krok 6

Włóż do nich sałatę i mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Muffinki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej