Burger pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger pikantny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

4 sztuki

180 gramów

4 sztuki

50 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.

Krok 2

Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.

Krok 3

Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.

Krok 4

Zmieszaj składniki sosu.

Krok 5

Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.

Krok 6

Włóż do nich sałatę i mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej