
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
0.5 łyżeczki
4 sztuki
180 gramów
4 sztuki
50 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.
Krok 2
Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.
Krok 3
Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.
Krok 4
Zmieszaj składniki sosu.
Krok 5
Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.
Krok 6
Włóż do nich sałatę i mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej