
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
0.5 łyżeczki
4 sztuki
180 gramów
4 sztuki
50 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.
Krok 2
Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.
Krok 3
Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.
Krok 4
Zmieszaj składniki sosu.
Krok 5
Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.
Krok 6
Włóż do nich sałatę i mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej