Burger pikantny

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

0

0.5 łyżeczki

4 sztuki

180 gramów

4 sztuki

50 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.

Krok 2

Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.

Krok 3

Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.

Krok 4

Zmieszaj składniki sosu.

Krok 5

Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.

Krok 6

Włóż do nich sałatę i mięso.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej