Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
0.5 łyżeczki
4 sztuki
180 gramów
4 sztuki
50 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mięso, posiekaną cebulę ze szczypiorem, bułkę tartą, tabasco, jajko, sól oraz sos worcestershire.
Krok 2
Z powstałej masy uformuj 4 kotlety.
Krok 3
Smaż kotlety na oliwie pod przykryciem przez 5 minut z każdej strony aż uzyskają brązowy kolor.
Krok 4
Zmieszaj składniki sosu.
Krok 5
Opiecz rozkrojone bułki i posmaruj każdą połówkę sosem.
Krok 6
Włóż do nich sałatę i mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej