Duszone ziemniaki ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki ze śledziem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

5 łyżek

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie umyj, po czym obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem i ułóż w nim ziemniaki.

Krok 3

Na tę warstwę ułóż filety ze śledzi. Drobno posiekaj cebulę i wysyp ją na wierzch.

Krok 4

Do całości wlej pół szklanki wody i duś do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Krok 5

Roztrzep jajka, dodaj do nich mleko oraz Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr. Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rybne kokosanki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej