Duszone ziemniaki ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki ze śledziem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

5 łyżek

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie umyj, po czym obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem i ułóż w nim ziemniaki.

Krok 3

Na tę warstwę ułóż filety ze śledzi. Drobno posiekaj cebulę i wysyp ją na wierzch.

Krok 4

Do całości wlej pół szklanki wody i duś do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Krok 5

Roztrzep jajka, dodaj do nich mleko oraz Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr. Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej