Duszone ziemniaki ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki ze śledziem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

5 łyżek

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie umyj, po czym obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem i ułóż w nim ziemniaki.

Krok 3

Na tę warstwę ułóż filety ze śledzi. Drobno posiekaj cebulę i wysyp ją na wierzch.

Krok 4

Do całości wlej pół szklanki wody i duś do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Krok 5

Roztrzep jajka, dodaj do nich mleko oraz Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr. Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej