
Składniki
80 dekagramów
1 sztuka
5 łyżek
200 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki starannie umyj, po czym obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem i ułóż w nim ziemniaki.
Krok 3
Na tę warstwę ułóż filety ze śledzi. Drobno posiekaj cebulę i wysyp ją na wierzch.
Krok 4
Do całości wlej pół szklanki wody i duś do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.
Krok 5
Roztrzep jajka, dodaj do nich mleko oraz Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr. Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej