Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej)

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

125 mililitrów

250 mililitrów

8 łyżeczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kwiaty akacji (robinii akacjowej) muszą być rozwinięte. Zbieraj je w bezdeszczowy dzień. Nie myj, ale rozłóż na białej ściereczce i przejrzyć czy nie mają lokatorów.

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - Krok 1

Krok 2

Mieszankę na Puszyste Placki Knorr wsyp do miski. Mieszając rózgą wlewaj piwo - mieszaj aż ciasto będzie gładkie , o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 3

Wsyp kwiaty akacji, wymieszaj żeby wszystkie pokryły się ciastem. Na patelni rozgrzej część oleju, kładź porcje ciasta nakładając je łyżką. Smaż aż będą ładnie zumienione z obu stron.

Krok 4

Po usmażeniu przełóż na ręcznik papierowy żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i ew. posypką cukrową. Podawaj jeszcze ciepłe bo takie są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej