
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
180 mililitrów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i wystudź.
Krok 2
Razem z mięsem, ogórkami pokrój w cienkie słupki.
Krok 3
Jabłko i cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj groszek i posiekana pietruszkę.
Krok 4
Bulionetkę Knorr zagotuj w 200ml wody. Wystudź. Powstały bulion wymieszaj z majonezem i sokiem z cytryny.
Krok 5
Składniki sałatki wymieszaj i udekoruj kawałkami mięsa, cząstkami jajka i natką. Sos majonezowy podawaj oddzielnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej