Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Naturalnie Smaczne Fix Lasagne

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do pysznej lasagne to w 100% naturalne składniki, które nadają potrawie odpowiednią gęstość i wyrazisty smak.

Powiązane produkty

Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
koncentrat pomidorowy1 (38,4%), mąka PSZENNA, sól morska, cebule1 (10,2%), czosnek1 (3,1%), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, pomidory1 (2,6%), papryka, oregano1 (1,1%), tymianek1 (0,5%), skrobia, pieprz (0,4%), rozmaryn (0,3%), olej kukurydziany, gałka muszkatołowa, liście laurowe. Może zawierać seler, jaja, mleko, gorczycę inne zboża zawierające gluten i soję. 1Uprawiane w sposób zrównoważóny. Odpowiedni dla wegan.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Naturalnie Smaczne Fix Lasagne

Nie masz czasu na przygotowanie skomplikowanego dania? Przygotuj lasagne kuszącą aromatem pomidorów i śródziemnomorskich przypraw. Daj się zaskoczyć złożonym smakiem wyjątkowej włoskiej potrawy. Do jej przygotowania wystarczy Knorr Fix Lasagne, mielone mięso, płaty makaronu i kilka prostych kroków. Zaczynamy? Czas na gotowanie!

Krok 1

Przygotowanie pysznej potrawy zacznij od nagrzania piekarnika do 200°C.

Krok 2

Na oleju podsmaż mielone mięso (najlepiej się sprawdzi łopatka wieprzowa, ale możesz wykorzystać również mięso wołowe, mieszane lub drobiowe).

Krok 3

Jeśli chcesz podkreślić pomidorowy smak, dodaj do mięsa przecier lub krojone pomidory z puszki. Wszystkie składniki gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Nasmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i wykładaj naprzemiennie część mięsa z pojedynczym płatem makaronu. Całość pokryj resztką sosu i posyp tartym serem.

Krok 5

Naczynie zakryj przykrywką lub folią aluminiową i piecz przez około 30 minut. Aby warstwa sera była złocista i chrupiąca, na kilka minut przed wyjęciem z piekarnika, ściągnij folię. Podawaj gorące. Smacznego!