Knorr Rozkosze podniebienia Francuska Zupa Cebulowa
Uroczysty obiad, czy elegancka kolacja we dwoje? – okazji, kiedy potrzebujesz smacznego i oryginalnego dania nie brakuje. Knorr Rozkosze Podniebienia Węgierska Zupa Gulaszowa z Czerwoną Papryką przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom gulaszu.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rozkosze Podniebienia Francuska Zupa Cebulowa
Przygotowanie zupy cebulowej nigdy nie było tak proste! Zaskocz rodzinę przepyszną, sycącą potrawą porywającą wspaniałym aromatem warzyw i przypraw. Dzięki Knorr Francuska Zupa Cebulowa szybko przyrządzisz niezapomniany obiad, który zaskoczy idealnie kremową konsystencją i chrupiącymi dodatkami. Poznaj kilka prostych kroków i… zapraszamy do kuchni!
Krok 1
Zagotuj w garnku 500 ml wody i dodaj opakowanie Knorr Francuska Zupa Cebulowa. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 2
Jeśli chcesz urozmaicić smak zupy, podsmaż na niewielkiej ilości masła klarowanego białą cebulę na nieduże paski.
Krok 3
Gdy zupa się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie możesz dorzucić zarumienioną cebulę. Przypraw do smaku. Gotowe!
Krok 4
Zupa cebulowa doskonale smakuje z dodatkiem grzanek i sera. Na maśle zrób grzanki, ułóż na powierzchni porcji zupy, posyp serem tartym i włóż na kilka minut do rozgrzanego piekarnika tak, by ser się rozpuścił. Przed samym podaniem udekoruj siekaną natką pietruszki. Smacznego!