Knorr Rozkosze podniebienia Kremowa Zupa Borowikowa z Cebulką
Knorr Rozkosze Podniebienia Kremowa Zupa Borowikowa z Cebulką pomoże Ci uwieść podniebienia najbardziej wybrednych smakoszy.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rozkosze Podniebienia Kremowa Zupa Borowikowa z Cebulką
Gdy nadchodzi sezon na borowiki, chętnie je mrozimy lub suszymy, by zachować ich unikalny smak na resztę roku. W opakowaniu Knorr Kremowa Zupa Borowikowa z Cebulką ukryte jest wszystko to, czym wyróżniają się te szlachetne grzyby – królewski aromat i cała gama leśnych smaków. Przygotuj domownikom pyszną zupę, której zapach na pewno przyciągnie do stołu nawet największych niejadków. Poznaj kilka prostych kroków i… zapraszamy!
Krok 1
W garnku zagotuj 500 ml wody, wsyp opakowanie Knorr Zupa Borowikowa z Cebulką i dokładnie wymieszaj. Jeśli masz ochotę, wodę możesz zastąpić bulionem warzywnym lub mięsnym pozostałym z poprzedniego gotowania.
Krok 2
Zawartość garnka doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Gotową zupę możesz podawać na wiele sposobów. Świetnie smakuje z młodymi ziemniaczkami i łyżką jogurtu. Znakomitym dodatkiem są również plastry grzybów leśnych podsmażonych na maśle lub połówki jajek przepiórczych z dodatkiem świeżo siekanej natki pietruszki. Smacznego!