Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
40 gramów
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nerkę pokrój w plastry i usmaż ją wraz z wątrobą i wędzonką na maśle*. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj natkę pietruszki.
Krok 3
Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Wlej do cebuli.
Krok 4
Cebulę i czosnek upiecz na grillu. Dodaj do mięsa. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej