Antrykot z rusztu z wędzonką i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

40 gramów

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerkę pokrój w plastry i usmaż ją wraz z wątrobą i wędzonką na maśle*. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj natkę pietruszki.

Krok 3

Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Wlej do cebuli.

Krok 4

Cebulę i czosnek upiecz na grillu. Dodaj do mięsa. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej