
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
40 gramów
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nerkę pokrój w plastry i usmaż ją wraz z wątrobą i wędzonką na maśle*. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj natkę pietruszki.
Krok 3
Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Wlej do cebuli.
Krok 4
Cebulę i czosnek upiecz na grillu. Dodaj do mięsa. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej