
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
40 gramów
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nerkę pokrój w plastry i usmaż ją wraz z wątrobą i wędzonką na maśle*. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj natkę pietruszki.
Krok 3
Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Wlej do cebuli.
Krok 4
Cebulę i czosnek upiecz na grillu. Dodaj do mięsa. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























