Antrykot z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

40 gramów

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerkę pokrój w plastry i usmaż ją wraz z wątrobą i wędzonką na maśle*. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj natkę pietruszki.

Krok 3

Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Wlej do cebuli.

Krok 4

Cebulę i czosnek upiecz na grillu. Dodaj do mięsa. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z masą kajmakową
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej