Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

277

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

0.75 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

10 łyżek

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać z cukrem.

Krok 2

Następnie dodać jajka, mleko, Kasię (najlepiej roztopioną) oraz aromat brzoskwiniowy.

Krok 3

Wymieszać mikserem lub łyżką na gładką masę.

Krok 4

Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i łączymy z ciastem.

Krok 5

Do papierowych foremek nakładamy po czubatej łyżce ciasta, a na górze każdej układamy plasterek brzoskwini, lekko dociskając.

Krok 6

Pieczemy około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem do 150 stopni).

Krok 7

Babeczki są gotowe do spożycia po wystygnięciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki "Brzoskwiniowe Bułeczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej