Babka serowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

25 dekagramów

5 sztuk

1 opakowanie

25 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Następnie dodawać kolejno 5 jajek.

Krok 3

Gdy masa jest już jednolita, dodajemy serek, potem mąkę, proszek do pieczenia i aromat.

Krok 4

Pieczemy w dowolnej formie na babkę, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą (ważne).

Krok 5

Temp. pieczenia około 170 st.!

Krok 6

Po upieczeniu polewamy lukrem i dowolnie dekorujemy! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej