Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do garnka wlej ¼ szklanki wody i zagotuj.

Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - Krok 1

Krok 2

Do mleka dodaj cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i szczyptę cynamonu (najlepiej świeżo startego), wymieszaj a następnie wlej do naczynia z gotującą się wodą delikatnie cały czas mieszając.

Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - Krok 2

Krok 3

Gdy budyń się zagotuje, przelej do zimnej salaterki.

Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - Krok 3

Krok 4

Pomarańczę obierz ze skórki, podziel na cząstki, połóż na małym talerzyku obok salaterki z budyniem.

Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej