Całuski Pani Darling

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

449

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić w rondelku z gotującą się wodą 3/4 tabliczki czekolady i pozostawić ją do wystygnięcia.

Krok 2

Zmiksować na puszysto Kasię, cukier i jajko.

Krok 3

Do masy dodać czekoladę, szczyptę soli, proszek do pieczenia i mąkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, następnie wyrobić na stolnicy gładkie ciasto.

Krok 5

Gdy uzyska zwartą konsystencję, zawinąć je w woreczek i włożyć na godzinę do lodówki.

Krok 6

Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować (najlepiej partiami) na grubość ok. pół centymetra i wycinać foremką serduszka.

Krok 7

Piec na blaszce posmarowanej tłuszczem ok. 20 minut w temperaturze 120 stopni.

Krok 8

Gdy ciasteczka wystygną, można polać je lukrem lub pozostałą czekoladą i obsypać kawałkami orzechów lub czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Całuski Pani Darling - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej