Ciasteczka francuskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cały arkusz ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem.

Krok 2

Pokroić w paski i wyłożyć na blaszce.

Krok 3

Piec 10 - 15 minut w temp. 160 stopni C ( termoobieg), aż ciasteczka nabiorą złotego koloru .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej