Przepisy na Ciasteczka z czekoladą
7 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Ciasteczka z czekoladą
Ciasteczka z czekoladą to idealna propozycja dla miłośników deserów i słodkich wypieków. Doskonale sprawdzą się w przypadku niezapowiedzianej wizyty gości lub jako codzienny podwieczorek. Do ich przygotowania możesz użyć ulubionych dodatków m.in. orzechów włoskich, rodzynków, wanilii lub kandyzowanych owoców. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ich smak wzbogacić również karmelowym nadzieniem. Jeśli chcesz je podać w klasycznej wersji, uformuj z ciasta małe kuleczki, a następnie spłaszcz je łyżką. Pamiętaj, że ciastka podczas pieczenia szybko rosną, dlatego nakładając je na blachę, zachowaj odpowiednie odstępy. To, jaki kształt im nadasz, zależy wyłącznie od Twojej fantazji. Czekoladowe ciasteczka serwuj w towarzystwie zbożowej kawy, herbaty lub mleka. Jeśli chcesz, by Twoje wypieki nie tylko świetnie smakowały, ale również wspaniale wyglądały, koniecznie przygotuj ciastka zebry. Kawałki czekolady roztop w dwóch osobnych naczyniach (możesz to zrobić w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu). Każdy kawałek udekoruj ciemną czekoladą (na przemian z jasną) i pozostaw do zastygnięcia. Smak ciastek wzbogacisz, dodając do nich orzechy, suszone owoce, a nawet ulubione cukierki. Równie ciekawym pomysłem będzie przyrządzenie mini trufli z rodzynkami. Zastanawiasz się, jak je zrobić? Wystarczy, że kostkę do pieczenia utrzesz mikserem, a następnie dodasz do niej startą czekoladę, pokruszone herbatniki i rodzynki. Z powstałej masy uformuj małe kuleczki i obtocz każdą z nich w posypce czekoladowej. Gotowy wypiek podawaj w papierowych foremkach. Nie zapomnij również o innych propozycjach: pieguskach, wiatraczkach, miętowych pastylkach w czekoladzie, czekoladowych ciasteczkach z żurawiną i orzechami makadamia oraz domowych ciastkach Oreo. W tej kategorii znajdziesz sprawdzone przepisy na słodkie, pyszne ciasteczka z czekoladą. Pokażemy Ci, jak krok po kroku je zrobić oraz podpowiemy, jakich dodatków użyć, by cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Zatem do dzieła! Przygotuj je i podziel się z nami swoją opinią.