Ciasto brzoskwiniowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

44 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

5 sztuk

2 szklanki

150 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

0.25 szklanki

0.5 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku i pozostaw do ostygnięcia.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 1

Krok 2

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 2

Krok 3

Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodaj żółtka.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 3

Krok 4

Następnie ciągle mieszając dodaj wymieszane z proszkiem mąki i rozpuszczoną Kasię.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 4

Krok 5

Prostokątną formę o wymiarach podstawy 22x27 cm wysmaruj Kasią i posyp mąką. Ciasto przełóż do formy.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 5

Krok 6

Na cieście ułóż połówki brzoskwiń . Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w 180st.C. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturami.

Ciasto brzoskwiniowe - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej