Ciasto brzoskwiniowe z lodami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść Kasię i przestudź. Jaja ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej rozpuszczoną Kasię i delikatnie wymieszaj.

Krok 2

Brzoskwinie osącz na sicie i wysusz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Prostokątną formę o wymiarach17x28cm. wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy. Na cieście ułóż połówki brzoskwiń.

Krok 4

Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w 180st.C

Krok 5

Gotowe ciasto pokrój na kwadraty i podawaj z lodami Carte d'Or Milka.

Krok 6

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto brzoskwiniowe z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto brzoskwiniowe z lodamiCiasto brzoskwiniowe z lodami

Ciasto brzoskwiniowe z lodami to dobra propozycja na deser w upalne dni. Jeśli masz taką możliwość, w sezonie przygotuj je ze świeżych, aromatycznych owoców. Zimą wykorzystaj natomiast brzoskwinie z puszki. Jajka ubij z cukrem, tak aby powstała jednolita i puszysta masa. Wsyp do niej mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Jeśli chcesz, aby ciasto było jeszcze bardziej aromatyczne, dodaj również wanilię i skórkę z cytryny lub pomarańczy. W rondlu rozpuść kostkę do pieczenia, ostudź i dodaj do masy, po czym wymieszaj. Brzoskwinie z puszki odcedź z zalewy i osusz – jeśli używasz świeżych owoców, obierz je ze skórki, przekrój na pół i usuń pestki. Możesz podsmażyć je przez chwilę w rondlu, aby zmiękły i puściły sok. Na koniec formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i delikatnie rozprowadź, układając na wierzchu połówki owoców. Ciasto upiecz i przestudź – gotowe podawaj z lodami, np. o smaku czekoladowym lub waniliowym. Dzięki temu przepisowi upieczesz perfekcyjne ciasto dla swoich bliskich – przekonaj się.