ciasto ucierane

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

5 sztuk

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy Kasię z cukrem, dodając po jednym jajku.

Krok 2

Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wsypujemy rodzynki. Wykładamy na małą torownicę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej