Ciasto wiśniowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

181

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 słoik

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, jajko i mleko wymieszać przy pomocy miksera.

Krok 2

Następnie dodać cukier i miksować na jednolitą masę.

Krok 3

Gdy otrzymamy jednolitą masę, dodać pozostałe składniki (ciągle miksując) w podanej kolejności: dżem, proszek do pieczenia, soda, olej.

Krok 4

Miksować przez około 10 minut.

Krok 5

Przygotować blaszkę (najlepiej okrągłą) wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.

Krok 6

Wlać do niej ciasto i poukładać wiśnie z niewielkim odstępem jednej od drugiej.

Krok 7

Upieczone podawać posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej