Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble)

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

37

742 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

425 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1005 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 opakowania

0.5 szklanki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj krótko mikserem Kasię, mąkę i cukier.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 1

Krok 2

Następnie za pomocą palców zagnieć ciasto w kruszonkę.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 2

Krok 3

Dno małych wecków wysmaruj Kasią. Do każdego słoiczka wsyp łyżeczkę płatków migdałowych.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 3

Krok 4

Wiśnie rozmroź i odsącz na sicie. Wymieszaj z płatkami owsianymi.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 4

Krok 5

Do przygotowanych słoiczków przełóż wiśnie wymieszane z płatkami.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 5

Krok 6

Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 200 st.C. Posyp pozostałymi płatkami migdałowymi i od razu podawaj.

Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - Krok 6
6

Opinie o przepisie

  • Witold MASLANKA

    Witold MASLANKA

    A ja je zrobiłem z drobnymi zmianami składników .Pycha mówię Wam warto spróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barney Stinsson

    Barney Stinsson

    Zrobiłem wczoraj na wieczór mało apetyczne a wydawało się wręcz przeciwnie brakuje mi tutaj czegoś jeszcze do tych wiśni jedyne co było pyszne to kruszonka a reszcie ewidentnie czegoś brakuje i jest to porcja na dwie a nie jedna osobę jak to podaję przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Pawlik

    Halina Pawlik

    czy ktoś robił?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalia grela

    natalia grela

    brzmi ciekawie. uwielbiam wisnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Krasnowiecka

    Kasia Krasnowiecka

    A słoiki nie pękną?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kolczynski

    Andrzej Kolczynski

    No muszę to wypróbować!Czyta się apetycznie,aż ślinka cieknie!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej