Ciasto wiśniowe z pianką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

17 dekagramów

3 dekagramy

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 opakowania

2 słoiki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 2

Blachę wysmarować Kasią i wyłożyć papierem. Ciasto wylać do blachy i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 3

Ciasto pozostawić do ostygnięcia. Ugotować 2 galaretki w 750 ml wody.

Krok 4

Wiśnie odsączyć. Gdy ciasto ostygnie, przekroić je w połowie. Ciasto obłożyć dookoła obręczą (aby galaretka nie wypłynęła).

Krok 5

Na cieście poukładać wiśnie i zalać galaretką. Włożyć do lodówki, aby galaretka stwardniała.

Krok 6

Nałożyć drugą część ciasta. Krem zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Nałożyć na ciasto. Polewę rozpuścić i polać równo powierzchnię ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiśniowe z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej