Ciasto z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

102

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem na biały puch.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę.

Krok 3

Potem dodawać na zmianę olej, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę oraz śmietanę.

Krok 4

Na koniec dodać aromat pomarańczowy, ciągle mieszając.

Krok 5

Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć obie masy.

Krok 6

Tortownicę - 26 cm średnicy - wysmarować Kasią lub wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto.

Krok 7

Brzoskwinie osączyć z syropu.

Krok 8

Brzoskwinie pokroić w grubą kostkę i posypać nimi ciasto, lekko ugniatając.

Krok 9

Piec 45-50 minut w temperaturze 175 C.

Krok 10

Jeszcze gorące ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej