Czarny Las

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

526

223 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 sztuk

200 gramów

250 gramów

3 łyżki

50 gramów

krem:

2 szklanki

0.6 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

150 gramów

poncz:

1 łyżka

1

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.

Krok 2

Po trochu dodawać mąkę, kakao i stopioną, wystudzoną Kasię.

Krok 3

Delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą.

Krok 4

Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy.

Krok 5

Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Wystudzić.

Krok 7

Przekroić na trzy blaty.

Krok 8

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i waniliowym oraz zagęstnikiem.

Krok 9

Blaty nasączyć miodem rozpuszczonym w 1/2 szklanki wody i doprawionym do smaku wiśniówką.

Krok 10

Przełożyć je 1/2 bitej śmietany i wiśniami (kilka wiśni odłożyć do dekoracji).

Krok 11

Wierzch i boki ciasta posmarować połową odłożonej śmietany, a z reszty zrobić na torcie rozetki.

Krok 12

Każdą udekorować odłożoną wiśnią.

Krok 13

Posypać wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarny Las - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej