Czekoladowe rurki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

2 sztuki

2 szklanki

180 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy mleko, wbijamy (sparzone) jajka, wsypujemy mąkę i wlewamy połowę wody.

Krok 2

Ciasto mieszamy bardzo dokładnie – tak, aby nie zostały grudki mąki – trzepaczką lub mikserem.

Krok 3

Odstawiamy na około 20 minut, aby mąka napęczniała.

Krok 4

Smażymy tak jak naleśniki na rozgrzanym tłuszczu, ale bardzo cienkie.

Krok 5

Pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 6

Środek smarujemy nutellą i zwijamy w rurki.

Krok 7

Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i czekoladą. Doskonały świąteczny deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej