Czekoladowe rurki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

2 sztuki

2 szklanki

180 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy mleko, wbijamy (sparzone) jajka, wsypujemy mąkę i wlewamy połowę wody.

Krok 2

Ciasto mieszamy bardzo dokładnie – tak, aby nie zostały grudki mąki – trzepaczką lub mikserem.

Krok 3

Odstawiamy na około 20 minut, aby mąka napęczniała.

Krok 4

Smażymy tak jak naleśniki na rozgrzanym tłuszczu, ale bardzo cienkie.

Krok 5

Pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 6

Środek smarujemy nutellą i zwijamy w rurki.

Krok 7

Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i czekoladą. Doskonały świąteczny deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe rurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej