Delicjowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

0.75 litra

2 opakowania

2 opakowania

3 łyżki

5 sztuk

1 puszka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem a na końcu ocet.

Krok 2

Upiec biszkopt. Z mleka, żółtek i budyniu ugotować budyń i ostudzić.

Krok 3

2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć z cukrem, dodać budyń i galaretki.

Krok 5

Biszkopt - masa - brzoskwinie (lub biszkopty nasączone w galaretce) - masa - delicje (można zalać tężejącą galaretką).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delicjowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej