EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

125 gramów

125 gramów

125 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kąpieli wodnej rozpuścić tabliczkę czekolady, ale podczas rozpuszczania nie mieszać.

Krok 2

Miękką Kasię utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym, następnie przelać płynną czekoladę i wymieszać.

Krok 3

Mąkę, kakao, sodę i sól wymieszać ze sobą, a następnie wymieszać z utartą masą, dodając na końcu jajko.

Krok 4

Na koniec łyżką wymieszać ciasto z kawałeczkami czekolady.

Krok 5

Porcje ciasta nakładać łyżką do lodów (ok. 12 ciastek), a następnie piec przez 18 min. w temperaturze 175°C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej