fale dunaju

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

334

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

6 sztuk

20 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 szklanki

2 łyżki

0.75 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodając żółtka. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą. Podzielić na pół. Część wymieszać z rumem i kakao.

Krok 2

Jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie.

Krok 3

Piec 40 min. w 180°C, ugotować budyń, ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć, dodając budyń.

Krok 5

Posmarować ciasto, zalać polewą, posypać wiórkami czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej