Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Jogurt naturalny z musem z owoców

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

305 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 gramów

300 gramów

280 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 1

Krok 2

Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.

3

Opinie o przepisie

  • Sandra Kijak

    Sandra Kijak

    Ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Beata Szymansks

    Beata Szymansks

    To coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej