Kakaowe trufle owsiane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

24 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko przelać go garnka najlepiej teflonowego.

Krok 2

Wymieszać z kakaem i aromatem.

Krok 3

Postawić na małym ogniu i mocno podgrzać ale nie gotować.

Krok 4

Płatki owsiane wymieszać z cukrem pudrem i sypkie składniki dodać do mleka.

Krok 5

Zagotować cały czas mieszając do czasu, aż owsianka napęcznieje

Krok 6

.Gdy masa będzie gęsta ale plastyczną zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Formować w dłoniach kuleczki wielkości Rafaello. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin.

Krok 7

Z podanych składników wychodzi ok. 30-32 trufle.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakaowe trufle owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej