kokosowe kulki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

10 dekagramów

80 mililitrów

20 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka rozgnieść na miazgę.

Krok 2

Śmietanę podgrzać w rondelku, dodać połamaną gorzką czekoladę.

Krok 3

Wymieszać, aż czekolada się rozpuści.

Krok 4

Dodać spirytus i pokruszone herbatniki, wymieszać.

Krok 5

Zdjąć z ognia, ostudzić i włożyć do lodówki.

Krok 6

Gdy masa stężeje, formujemy kulki i ponownie wkładamy na chwilę do lodówki.

Krok 7

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 8

Wykałaczką nabijamy kulki, maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych.

Krok 9

Odstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej