kokosowe kulki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

10 dekagramów

80 mililitrów

20 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka rozgnieść na miazgę.

Krok 2

Śmietanę podgrzać w rondelku, dodać połamaną gorzką czekoladę.

Krok 3

Wymieszać, aż czekolada się rozpuści.

Krok 4

Dodać spirytus i pokruszone herbatniki, wymieszać.

Krok 5

Zdjąć z ognia, ostudzić i włożyć do lodówki.

Krok 6

Gdy masa stężeje, formujemy kulki i ponownie wkładamy na chwilę do lodówki.

Krok 7

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 8

Wykałaczką nabijamy kulki, maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych.

Krok 9

Odstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej