Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
554 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 1

Krok 2

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 2

Krok 3

Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Arina Dunets

    Arina Dunets , 22.04.2020

    dobre to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej