50 przepisów - 10 dni

Pasta z bobu z sucharkami

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżeczki

8 sztuk

480 gramów

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób umyj, ugotuj, obierz. Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój, podsmaż na tłuszczu.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj blenderem bób z cebulą i czosnkiem oraz jogurtem.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 2

Krok 3

Nasiona sezamu podpraż na patelni. Posyp pastę.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej