50 przepisów - 10 dni

Serek z brokułami i rzodkiewką

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

400 gramów

6 łyżek

8 sztuk

300 gramów

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 1

Krok 2

Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 2

Krok 3

Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 3

Krok 4

Pieczywo posmaruj margaryną Rama.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej