Koktajl z melonem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z melonem i szpinakiem

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

100 gramów

20 gramów

5 sztuk

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj. Przełóż do pojemnika blendera.

Koktajl z melonem i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Z melona usuń pestki, obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj wraz z miętą, orzechami i szpinakiem.

Koktajl z melonem i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę. Zmiksuj dokładnie na gładką masę.

Koktajl z melonem i szpinakiem - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z melonem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl z melonem i szpinakiemKoktajl z melonem i szpinakiem

Pora na: Drugie śniadanie.

Jak zapewne wiecie, drugie śniadanie nie zawsze musi być obfitym posiłkiem. Czasami wystarczy napój owocowo – warzywny, który nie tylko zasyci głód, ale także dostarczy energii do codziennych aktywności. Nasza propozycja na to danie to koktajl z melonem i szpinakiem, który oprócz tytułowych składników wzbogacony jest orzechami nerkowca, liśćmi świeżej mięty oraz imbirem. Wszystkie produkty wystarczy zblendować, aby dosłownie w kilka minut przygotować pyszne drugie śniadanie, które możecie zabrać ze sobą do pracy czy na przedpołudniowy spacer. Smacznego!

Dla kogo?

Koktajl z melonem i szpinakiem to pomysł na drugie śniadanie przede wszystkim dla osób stosujących zbilansowaną dietę wysokobiałkową. Przepis przypadnie do gustu miłośnikom owocowych napojów, przygotowywanych w kilka minut.

Wiesz, co jesz!

Koktajl dostarczy wam 170,6 kalorii, 3,8 g błonnika oraz 7,1 g białka.

Czy wiesz, że?

Szpinak najprawdopodobniej pochodzi z południowo – zachodniej Azji. Od wielu lat jest ważnym składnikiem potraw w kuchniach niemal całego świata. Jego odmiana baby to doskonała baza do świeżych sałatek, koktajli oraz dań z makaronem.