
Składniki
0.5 sztuki
100 gramów
20 gramów
5 sztuk
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj. Przełóż do pojemnika blendera.

Krok 2
Z melona usuń pestki, obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj wraz z miętą, orzechami i szpinakiem.

Krok 3
Wlej wodę. Zmiksuj dokładnie na gładką masę.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Koktajl z melonem i szpinakiem
Pora na: Drugie śniadanie.
Jak zapewne wiecie, drugie śniadanie nie zawsze musi być obfitym posiłkiem. Czasami wystarczy napój owocowo – warzywny, który nie tylko zasyci głód, ale także dostarczy energii do codziennych aktywności. Nasza propozycja na to danie to koktajl z melonem i szpinakiem, który oprócz tytułowych składników wzbogacony jest orzechami nerkowca, liśćmi świeżej mięty oraz imbirem. Wszystkie produkty wystarczy zblendować, aby dosłownie w kilka minut przygotować pyszne drugie śniadanie, które możecie zabrać ze sobą do pracy czy na przedpołudniowy spacer. Smacznego!
Dla kogo?
Koktajl z melonem i szpinakiem to pomysł na drugie śniadanie przede wszystkim dla osób stosujących zbilansowaną dietę wysokobiałkową. Przepis przypadnie do gustu miłośnikom owocowych napojów, przygotowywanych w kilka minut.
Wiesz, co jesz!
Koktajl dostarczy wam 170,6 kalorii, 3,8 g błonnika oraz 7,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Szpinak najprawdopodobniej pochodzi z południowo – zachodniej Azji. Od wielu lat jest ważnym składnikiem potraw w kuchniach niemal całego świata. Jego odmiana baby to doskonała baza do świeżych sałatek, koktajli oraz dań z makaronem.