Kora dębu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

3 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

masa:

5 sztuk

2 opakowania

0.75 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

przełożenie:

2 opakowania

1 szklanka

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec.

Krok 3

Masa: Sok z brzoskwiń zagotować z cukrem.

Krok 4

Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką.

Krok 5

Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku.

Krok 6

Do kostki Kasi dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.

Krok 7

Przełożenie: Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to brzoskwinie pokrojone w kostkę i zalać je galaretkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kora dębu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej