Kruszonkowiec z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

222

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Wymieszać z cynamonem.

Krok 2

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę z cytryny i 1 jajko, dalej ucierając.

Krok 3

Dodawać mąkę po trochu, na końcu zagnieść kruszonkę rękami.

Krok 4

Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Średnią tortownicę wysmarować Kasią, rozłożyć 2/3 kruszonki, delikatnie uciskając.

Krok 5

Piec 15 minut. Na podpieczony spód wysypać 2 łyżki płatków migdałowych, następnie wyłożyć brzoskwinie.

Krok 6

Pozostałą kruszonką posypać brzoskwinie, na to resztę płatków migdałowych.

Krok 7

Piec jeszcze 20 minut w 200 st. C. Ciasto crumble najlepsze jest na ciepło.

Krok 8

Zamiast płatków migdałowych można użyć wiórków kokosowych, a tortownicę można zastąpić naczyniem do zapiekania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonkowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej