
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
6 łyżek
450 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
W międzyczasie poszatkuj szpinak i podsmaż go na oliwie, dodaj czosnek i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Makaron wyłóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą, dodaj szpinak, śmietanę i pozostałe przyprawy.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj i posyp serem. Zapiekaj w temp. 120 stopni przez około 20 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej