Makaron zapiekany ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

6 łyżek

450 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

W międzyczasie poszatkuj szpinak i podsmaż go na oliwie, dodaj czosnek i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron wyłóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą, dodaj szpinak, śmietanę i pozostałe przyprawy.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i posyp serem. Zapiekaj w temp. 120 stopni przez około 20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej