Makaron zapiekany ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

6 łyżek

450 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

W międzyczasie poszatkuj szpinak i podsmaż go na oliwie, dodaj czosnek i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron wyłóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą, dodaj szpinak, śmietanę i pozostałe przyprawy.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i posyp serem. Zapiekaj w temp. 120 stopni przez około 20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej