(Nie)zwykłe Fale Dunaju ;)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

331 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

6 sztuk

2 szklanki

1 opakowanie

0.3 opakowania

2 łyżki

2 łyżeczki

0.5 kilograma

krem:

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

polewa:

0.2 sztuki

0.75 szklanki

2 łyżki

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Utrzeć mikserem Kasię z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodawać stopniowo oddzielone żółtka, dalej ucierać mikserem.

Krok 3

Następnie dodawać do ucieranej masy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek i wymieszać.

Krok 5

Połowę masy wyłożyć na blachę prostokątną i równo rozprowadzić po jej powierzchni.

Krok 6

Do drugiej części ciasta dodać kakao, wodę i wymieszać.

Krok 7

Tą część ciasta wyłożyć na jasną część ciasta na blaszce.

Krok 8

Na wierzchu dość gęsto rozłożyć rozmrożone wiśnie.

Krok 9

Upiec .

Krok 10

W tym czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i ostudzić.

Krok 11

Kostkę Kasi utrzeć na puszystą masę i dodawać do niej stopniowo ostudzony budyń, połączyć.

Krok 12

Masę budyniową wyłożyć na ostudzone ciasto i równo rozprowadzić.

Krok 13

Polewę sporządzić, rozpuszczając w garnku jej składniki.

Krok 14

Gdy ostygnie, "oblać" według fantazji ciasto .... no i już tylko smacznego ...:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • (Nie)zwykłe Fale Dunaju ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec z wiśniami
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej