Omlet biszkoptowy z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na małe różyczki i obgotuj we wrzątku doprawionym Delikatem Knorr. Schłodź w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 2

Paprykę pokrój w kosteczkę. Brokuły wymieszaj z pokruszonym serem.

Krok 3

Żółtka roztrzep z mąką, śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej, dodaj ubite białka, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Z masy upiec na rozgrzanym tłuszczu dwa omlety

Krok 5

Na połowie omletu ułóż farsz i przykryj drugą połówką. To samo zrób z drugim i udekoruj papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej