Owocowy Motylek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij
Owocowy Motylek

Składniki

ciasto:

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

krem:

1 sztuka

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

1

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przygotować biszkopt i upiec w podłużnej brytfannie.

Krok 2

Po ostudzeniu przełożyć na deseczkę, z papieru wyciąć szablon motyla, przyłożyć do ciasta i ostrożnie wykroić.

Krok 3

Ugotować budyń na 1.5 szklance mleka, ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć, dodając po łyżce budyniu. Dodać łyżkę cukru pudru i olejek cytrynowy do smaku.

Krok 5

Masę wyłożyć na ciasto, ułożyć owoce dekoracyjnie tak, aby przypominały skrzydła motyla i tułów.

Krok 6

Czułki zrobić z długich żelek.

Krok 7

Oczy zrobić z borówek.

Krok 8

Rozpuścić galaretkę w 1.5 szklance wrzącej wody. Gdy będzie tężała, polać cienką warstwą owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej