PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

3 łyżeczki

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cukru odsypać 1 łyżkę, resztę wsypać do miski, dodać białko, sok z cytryny i krople miętowe, zagnieść na elastyczną, plastyczną masę (w razie potrzeby dodać trochę cukru pudru).

Krok 2

Rozwałkować, podsypując odłożonym cukrem na grubość ok. 1/2 cm, wykrawać kieliszkiem krążki.

Krok 3

Odstawić do przesuszenia na 2-3 godziny.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 5

Miętowe krążki zanurzać w czekoladzie, wyjmować za pomocą widelca i odkładać na folię aluminiową.

Krok 6

Odstawić na kilka godzin.

Krok 7

Przechowywać w lodówce, w szczelnym pudełku każdą warstwę, przekładając papierem śniadaniowym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej