PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cukru odsypać 1 łyżkę, resztę wsypać do miski, dodać białko, sok z cytryny i krople miętowe, zagnieść na elastyczną, plastyczną masę (w razie potrzeby dodać trochę cukru pudru).

Krok 2

Rozwałkować, podsypując odłożonym cukrem na grubość ok. 1/2 cm, wykrawać kieliszkiem krążki.

Krok 3

Odstawić do przesuszenia na 2-3 godziny.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 5

Miętowe krążki zanurzać w czekoladzie, wyjmować za pomocą widelca i odkładać na folię aluminiową.

Krok 6

Odstawić na kilka godzin.

Krok 7

Przechowywać w lodówce, w szczelnym pudełku każdą warstwę, przekładając papierem śniadaniowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej