Pasztet z drobiu z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z drobiu z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

250 mililitrów

3 sztuki

15 gramów

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 łyżki

3 łyżki

400 gramów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę wątróbki pokrój w plastry, usmaż na łyżce masła i a połowę pokrój w kostkę.

Krok 2

Nać selera i cebulę obierz, pokrój i ugotuj na w wodzie z dodatkiem jednej łyżki masła.

Krok 3

Oddzielone mięso drobiowe, usmażoną wątróbkę i warzywa z bulionu zmiel w maszynce.

Krok 4

Do masy dodaj kaszę, żółtka i ubite na pianę białka jajek.

Krok 5

Następnie dopraw solą, pieprzem, imbirem, goździkami, dodaj surową wątróbkę i kary, dobrze wymieszaj i przełóż do wysmarowanego masłem i obsypanego bułka tartą naczynia do zapiekania.

Krok 6

Zapiekaj w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z drobiu z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej