
Składniki
2 sztuki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
250 mililitrów
3 sztuki
15 gramów
null szczypt
2 łyżki
null szczypt
2 łyżki
3 łyżki
400 gramów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę wątróbki pokrój w plastry, usmaż na łyżce masła i a połowę pokrój w kostkę.
Krok 2
Nać selera i cebulę obierz, pokrój i ugotuj na w wodzie z dodatkiem jednej łyżki masła.
Krok 3
Oddzielone mięso drobiowe, usmażoną wątróbkę i warzywa z bulionu zmiel w maszynce.
Krok 4
Do masy dodaj kaszę, żółtka i ubite na pianę białka jajek.
Krok 5
Następnie dopraw solą, pieprzem, imbirem, goździkami, dodaj surową wątróbkę i kary, dobrze wymieszaj i przełóż do wysmarowanego masłem i obsypanego bułka tartą naczynia do zapiekania.
Krok 6
Zapiekaj w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej