Pieguski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

85 gramów

3 łyżki

2.5 łyżeczki

1 sztuka

3 szklanki

10 sztuk

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszać, by powstała zbita, gęsta masa (podobnie jak na kruche ciasto).

Krok 2

Uformować z ciasta kulki, ułożyć na blasze w niewielkich odstępach (ok. 1 cm) - ciasto nie urośnie zbyt dużo, po czym spłaszczyć.

Krok 3

Gęsto powtykać w nie kawałki czekolady i orzechów.

Krok 4

Piec w temperaturze około 170-190'C przez 12 minut, aż ciasto nabierze lekko brązowego koloru. Smacznego! :)

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Gorgolewska

    Karolina Gorgolewska, 08.03.2016

    A mleko? Trzeba cala Kasie dodac?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej