Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami
łatwe
34 osoby zapisały
Składniki
100 gramów
1 litr
4 łyżki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
280 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane ugotować na mleku, dodać kakao i wymieszać.
Krok 2
Przełożyć gotową owsiankę do miseczki. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i migdałami, borówkami oraz pokrojonymi na drobne fragmenty truskawkami.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej