Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Duszony boczniak z jajem sadzonym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

4 łyżki

surówka:

400 gramów

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Usmażyć grzyby na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.

Duszony boczniak z jajem sadzonym - Krok 1

Krok 2

Przygotować jajo w formie sadzonej na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.

Duszony boczniak z jajem sadzonym - Krok 2

Krok 3

Na talerzu ułożyć na pieczywie grzyby, a na nich jajko sadzone. Całość posypać szczypiorkiem.

Duszony boczniak z jajem sadzonym - Krok 3

Krok 4

Przygotować surówkę: szpinak skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Całość wymieszać. Na koniec posypać kiełkami brokułów.

Duszony boczniak z jajem sadzonym - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B2, B3, B12, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony boczniak z jajem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej