BEEF-STROGANOFF przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BEEF-STROGANOFF

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

0.5 sztuki

2 sztuki

40 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

POLĘDWICĘ POKROIĆ W PASKI, POSOLIĆ, POPIEPRZYĆ, SMAŻYĆ NA SILNIE ROZGRZANYM OLEJU, MIESZAĆ. JAK MIĘSO SIĘ OBSMAŻY, PODLAĆ CIEPŁĄ WODĄ.

Krok 2

CEBULĘ I OGÓRKI POKROIĆ W KOSTKĘ, DODAĆ DO MIĘSA. PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI I PODSMAŻYĆ. DODAĆ DO MIĘSA. DODAĆ 2 ŁYŻKI KECZUPU, SÓL, PIEPRZ, PAPRYKĘ, CHILI.

Krok 3

ZACIĄGNĄĆ MĄKĄ: NA 0,5 SZKL. WODY ROZMĄCIĆ 2 ŁYŻECZKI MĄKI.

Krok 4

KLUSKI FRANCUSKIE: MĄKA + SÓL + JAJKO + CIEPŁA WODA (OK 12 ŁYŻEK). WYMIESZAĆ I WYKŁADAĆ NA POSOLONY WRZĄTEK.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Złote mleko
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej