BEEF-STROGANOFF przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BEEF-STROGANOFF

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

0.5 sztuki

2 sztuki

40 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

POLĘDWICĘ POKROIĆ W PASKI, POSOLIĆ, POPIEPRZYĆ, SMAŻYĆ NA SILNIE ROZGRZANYM OLEJU, MIESZAĆ. JAK MIĘSO SIĘ OBSMAŻY, PODLAĆ CIEPŁĄ WODĄ.

Krok 2

CEBULĘ I OGÓRKI POKROIĆ W KOSTKĘ, DODAĆ DO MIĘSA. PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI I PODSMAŻYĆ. DODAĆ DO MIĘSA. DODAĆ 2 ŁYŻKI KECZUPU, SÓL, PIEPRZ, PAPRYKĘ, CHILI.

Krok 3

ZACIĄGNĄĆ MĄKĄ: NA 0,5 SZKL. WODY ROZMĄCIĆ 2 ŁYŻECZKI MĄKI.

Krok 4

KLUSKI FRANCUSKIE: MĄKA + SÓL + JAJKO + CIEPŁA WODA (OK 12 ŁYŻEK). WYMIESZAĆ I WYKŁADAĆ NA POSOLONY WRZĄTEK.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BEEF-STROGANOFF - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Chłopska zapiekanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej