Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

211 gramów

50 gramów

4 plastry

2 plastry

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżeczek

2 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka rozcinamy na pół aby powstały dwie połówki mięsa . Rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie warstwy . Mięso przyprawić przyprawą do mięs. Najlepiej jeśli pierś z kurczaka trochę po leży w lodówce z kilka godzin przyprawione . Można nawet dzień wcześniej przyprawić już rozbite .W ten sposób mięso wsiąknie przyprawę i będzie bardziej aromatyczne i smaczne .

Krok 2

Z naszej dyni od kroimy dwa grube plastry i przesmażymy na małej patelni z dodatkiem oleju aż zmięknie dynia . Dwa plastry dyni kroimy na pół ,tak aby powstały cztery kawałki .

Krok 3

Wyciągamy nasze przyprawione mięso z lodówki . Kładziemy plastry piersi na desce lub talerzu . Smarujemy mięso serem fetą . Kroimy cztery grube plastry kiełbasy .Bierzemy dwa patyczki do szaszłyków . Na dwa patyczki nawlekamy dynię i plaster kiełbasy na przemian .Raz dynia raz kiełbasa . Na każdym patyczku musi się znaleść dwa kawałki dyni i dwa plastry kiełbasy .

Krok 4

Patyczek kładziemy na środku fileta z kurczaka i zawijamy naszą roladę .

Krok 5

W osobnej misce rozbijamy jedno jajko i doprawiamy szczyptą soli do smaku i mieszamy . Na talerzu lub misce wsypujemy bułkę tartą . I nasze rolady moczymy w jajku i wkładamy do bułki tartej . Przy przygotowywaniu panierki można patyczek ściągnąć ,może ułatwić panierowanie . Jeśli wam ten patyczek nie będzie przeszkadzał to możecie go dopiero wyciągnąć dopiero przy smażeniu na patelni . Niestety mi przeszkadzał przy panierowaniu ponieważ dobrałam głęboki talerz .

Krok 6

Na patelnie rozlewamy olej i czekamy gdy się nagrzeje tłuszcz . Na rozgrzany tłuszcz kładziemy nasze rolady i smażymy z każdej ze stron . Aby sprawdzić czy mięso jest już miękkie można wbić wykałaczkę . Usmażone rolady ściągamy z patelni i kładziemy na talerz . Do rolady najlepiej pasują ziemniaki i kapusta .

Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z piersi kurczaka z fetą dynią i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej