Pierś z kaczki z grilla na sałatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kaczki z grilla na sałatce

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

5 łyżeczek

1 sztuka

10 sztuk

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórę od piersi z kaczki nacinam na krzyż. Z dwóch stron nacieram mięso, solą, pieprzem, rozmarynem. Można odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie układam na rozgrzanym grillu skórą do dołu. Smażę po 4 minuty z dwóch stron.

Krok 2

Po zdjęciu z grilla przykrywam mięso folią aluminiową żeby doszło jeszcze i odstawiam też na 10 minut. W tym czasie układam na ruszcie szparagi, które smaruję olejem, ser camembert, pomidorki i grilluję chwilę.

Krok 3

Na talerzu układam sałatę, szparagi, pomidorki koktajlowe i suszone. Posypuję ziołami włoskimi. Pierś z kaczki kroję na plastry, dodaję ser camembert. Podaję z sosem Hellmann's Sweet Sour. Sałatkę skrapiam oliwą od pomidorów suszonych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kaczki z grilla na sałatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej