
Składniki
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
5 łyżeczek
1 sztuka
10 sztuk
5 sztuk
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórę od piersi z kaczki nacinam na krzyż. Z dwóch stron nacieram mięso, solą, pieprzem, rozmarynem. Można odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie układam na rozgrzanym grillu skórą do dołu. Smażę po 4 minuty z dwóch stron.
Krok 2
Po zdjęciu z grilla przykrywam mięso folią aluminiową żeby doszło jeszcze i odstawiam też na 10 minut. W tym czasie układam na ruszcie szparagi, które smaruję olejem, ser camembert, pomidorki i grilluję chwilę.
Krok 3
Na talerzu układam sałatę, szparagi, pomidorki koktajlowe i suszone. Posypuję ziołami włoskimi. Pierś z kaczki kroję na plastry, dodaję ser camembert. Podaję z sosem Hellmann's Sweet Sour. Sałatkę skrapiam oliwą od pomidorów suszonych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































