Pyszne ciasto z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić i ostudzić.

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek i ubić, dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, na koniec wlać ostudzoną Kasię i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kosteczkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Piec w temp. 180 stopni

1

Opinie o przepisie

  • sol5liv

    sol5liv , 18.03.2020

    Ciasto wyszło bardzo dobre, aczkolwiek dla mnie stanowczo za słodkie. No i po 10 min od włożenia do piekarnika, góra zaczęła się mocno przypiekać. Ale zmniejszyłam temperaturę do 160 stopni i przełączyłam na grzanie tylko od dołu i trzymając w sumie 50 min w piecu, cisto idealnie się upiekło

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej